Cultural Noutăți

Maia Morgenstern a revenit la Chișinău

Şapte spectacole va prezenta pe scena Teatrului Naţional ”Satiricus Ion Luca Caragiale” de la Chişinău, în perioada 23-30 aprilie, Teatrul Evreiesc de Stat din Bucureşti în frunte cu actriţa Maia Morgenstern, interpreta rolului Maicii Domnului în filmul lui Mel Gibson „Patimile lui Hristos”, informează MOLDPRES.

Turneul este organizat în cadrul proiectului cultural-artistic „Teatru peste Prut”, ediția a doua, realizat de către teatrele din cele două capitale românești. Este vorba de un schimb de turnee care se desfăşoară în baza acordului dintre cele două teatre, cu susținerea Institutului Cultural Român „M. Eminescu” la Chișinău, a Primăriei municipiului Chișinău și a Primăriei municipiului București.

Directorul Teatrului Național ”Satiricus I. L. Caragiale”, Alexandru Grecu, a menționat că ”Teatru peste Prut” este primul proiect de o asemenea anvergură dintre R. Moldova și România.

”Este vorba nu de un schimb de spectacole, ci de un schimb de turnee cu șapte spectacole diferite ca gen, formă și conținut, semnate de mai mulți autori. În cadrul turneului Teatrului Evreiesc din București sunt incluși 98 de angajați ai acestei instituții, începând de la actori și încheind cu personalul tehnic. Noi vom răspunde cu un turneu la București, pe care îl vom efectua în perioada 6-14 mai, la care vom delega 67 de angajați. Ne bucurăm de faptul că cea de-a doua ediție a Turneului ”Teatru peste Prut” este susținută de primăriile din capitalele celor două țări, în urma unui acord de colaborare semnat la București de către cei doi primari: Gabriela Firea și Silvia Radu”, a precizat Alexandru Grecu.

 

În fața publicului chișinăuian vor evolua în aceste zile cunoscuți și îndrăgiți actori din România: Maia Morgenstern, Mircea Rusu, Valentin Roșca, Mircea Dragoman, Claudiu Istodor, Victoria Bantaș-Predică, Cabiria Morgenstern & Bucharest Klezmer Band ș.a.

Începutul spectacolelor – la ora 18.30.

Related Posts

Leave a Reply