Noutăți

Salonul Internațional de carte Bookfest Chișinău. Editura Știința a anunțat deja lansările de carte și programul său

La data de 29 August se deschide Salonul Internațional de carte Bookfest Chișinău. Organizatorii promit mai multe lansări și evenimente de calitate. Iubitorii de carte vor putea alege din peste 50.000 de volume din cele mai variate domenii. 

Potrivit organizatorilor, Bookfest Chişinău, aflat la cea de-a treia ediţie, sărbătoreşte în anul Centenarului Marii Uniri, cartea scrisă în limba română pe ambele maluri ale Prutului, transmite IPN.
Experienţa ediţiilor precedente denotă că acesta se bucură de succes, la ediţia din anul trecut fiind înregistraţi peste 50 de mii de vizitatori. Anul acesta la Bookfest, pe lângă cele peste 60 de standuri cu cărţi care vor fi expuse la Moldexpo, dar şi la Biblioteca Naţională, vor avea loc un şir de evenimente: lansări de carte, expoziţii, întâlniri cu scriitorii, jocuri intelectuale etc.

Editura Știința a anunțat deja programul său și lansările de carte, după cum urmează:

1. Poeți ai interbelicului românesc basarabean
Alexandru Robot. Scrieri (Poezie. Proză. Publicistică. Eseu). Ediție de Nina Corcinschi
Andrei Ciurunga. Scrieri. Ediție de Mihai și Teodor Papuc. Studiu introductiv de Anatol Moraru.
Prezintă: Mircea V. Ciobanu.
Data: 30 august, 2018, ora 16.00.
Moldexpo, Pavilionul Central, Spaţiul de lansări

2. Omagiu limbii române

– Alexei Mateevici, preot al renaşterii basarabene. Îngrijitor: Vasile Malaneţchi
– Paul Mihail. Reconstituiri. Jurnal. Corespondență. Îngrijitori: Zamfira Mihail și Mihai Papuc. Prefață: acad. Ștefan Ștefănescu
– Vasile Coroban, Studii, articole, eseuri. Îngrijitor: Mihai papuc. Prefață: acad. Mihai Cimpoi
Prezintă: Mihai Papuc
Data, ora: 31 august, 2018, ora 12.00
Casa Scriitorilor, Sala cu cămin

În contextul aniversării 60 a editurii ȘTIINȚA, la standul lor vor comercializa toate titlurile la un preţ promoţional de numai 60% din preţul de librărie!

Salonul Internațional de Carte Bookfest Chișinău va putea fi vizitat zilnic între 10:00 – 20:00. Intrarea va fi liberă atât în cadrul Salonului de Carte, cât și la toate evenimentele programate pe durata acestuia.

Bookfest este cel mai important salon de carte din România și singurul eveniment al industriei editoriale care a reușit să capete o dimensiune internațională marcantă, ajuns anul acesta la ediția a XIII-a. Începând din 2012, Bookfest s-a extins și în alte orașe din România – Timișoara, Cluj-Napoca, Iași, Tîrgu Mureș, Brașov – având și două ediții speciale de Crăciun la București. În 2018, salonul a fost organizat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, invitatul de onoare fiind Statele Unite al Americii. La edițiile internaționale anterioare țările invitate au fost: Spania, Ungaria, Franța, țările de limbă germană (Germania, Austria, Elveția), Polonia, Cehia, Israel și Suedia.

Programul evenimentelor poate fi urmărit pe pagina oficială www.bookfest.ro 

Related Posts

Leave a Reply