Noutăți

Muzeul Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu” a găzduit evenimentul festiv „Centenarul Unirii. Să sărbătorim împreună”

Un eveniment festiv cu genericul „Centenarul Unirii. Să sărbătorim împreună” a avut loc la Uniunea Scriitorilor din Moldova, informează MOLDPRES.

Cu această ocazie, Muzeul Național de Literatură „M. Kogălniceanu” a vernisat o expoziție de carte, documente și fotografii, dedicată precursorilor și protagoniștilor Marii Uniri: Alexei Mateevici, Simion Murafa, Ion Buzdugan, Constantin Stere, Pantelimon Halippa, Ștefan Ciobanu ș.a. Potrivit directorului instituției, Vasile Malanețchi, printre exponate se află textul cuvântării lui Alexei Mateevici rostite la Congresul Învățătorilor din Basarabia de la 25 mai 2017, precum și cel al discursului lui Constantin Stere, prezentat în ședința Sfatului Țării, când s-a votat Unirea. În context, prozatorul Vladimir Beșleagă a vorbit despre scriitorii români basarabeni din secolul XX, care au participat activ la mișcarea de eliberare și renaștere națională.

În cadrul evenimentului, editorul Anatol Vidrașcu a prezentat cărțile publicate și dedicate Centenarului Marii Uniri, iar elevii Liceului   „Prometeu-Prim” au susținut un recital literar-muzical.

Evenimentul  festiv cu genericul „Centenarul Unirii. Să sărbătorim împreună” a fost organizat de Uniunea Scriitorilor din Moldova și Muzeul Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu”.

Rubrică susținută de magazinul online www.comenzi.md

Related Posts

Leave a Reply