Cartea pentru adolescenți Cărți premiate Internațional Istorie Noutăți

3 romane istorice despre ambiţie, iubire, lăcomie şi răzbunare, toate semnate de autorul britanic Ken Follett

Ken Follett s-a născut în 1949 la Cardiff, în Ţara Galilor. Licenţiat în filosofie la University College din Londra, a lucrat ca ziarist la Evening News, în Londra, precum si ca director de editură la Everest Books. Primul său bestseller, The Eye of the Needle, a obţinut premiul Edgar pentru cel mai bun roman, din partea Mystery Writers of America. Follett este membru al mai multor organizaţii active în domeniul culturii: în comitetul consultativ al Reading Is Fundamental (RIF) din Marea Britanie, membru al Royal Society of Arts, National Literacy Trust şi al Academiei din Ţara Galilor, precum şi membru în comitetul director al Academiei Naţionale a Scriitorilor.

Stâlpii Pămantului este un bestseller internaţional, cu vânzari record; romanul istoric semnat de Ken Follet a fost tradus în peste 30 de limbi, cumulând mai mult de 150 de milioane de exemplare vândute în întreaga lume. Cartea este apreciată deopotrivă de critici, cât şi de publicul larg, devenind rapid o lectură obligatorie a vremurilor noastre – ca dovada, a fost aleasa de Oprah Winfrey ca lectură propusă în ediţia cu numarul 60 a Oprah’s Book Club şi a fost inclusă în selecţia facută de Exclusive Books în lucrarea “1001 de cărţi de citit într-o viaţă” (Editura RAO,
2010). Mai mult, cartea a fost adaptată într-o miniserie de succes realizată de BBC, nominalizată la premiile Golden Globe.

În 1989, Ken Follett uluia lumea literară cu “Stâlpii pământului”, un roman tulburător a cărui acţiune se petrecea în Anglia secolului al XII-lea şi avea în prim-plan construcţia unei catedrale, dar şi vieţile bărbaţilor, femeilor şi copiilor pe care aceasta urma să le schimbe pentru totdeauna. Criticii au fost de-a dreptul copleşiţi, iar, de atunci încoace, cititorii au sperat că vor avea parte de o continuare. În sfârşit, aceasta a sosit…O lume fără sfârşit. La două secole după ce locuitorii din Kingsbridge au terminat construcţia superbei lor catedrale gotice, patru copii ajung să fie martorii unei crime petrecute în inima pădurii… un eveniment care le va marca şi condiţiona vieţile adulte în moduri pe cât de imprevizibile, pe atât de dramatice. O poveste despre ambiţie, iubire, lăcomie şi răzbunare, de un realism cutremurător.

După Stâlpii pământului și O lume fără sfârșit, Coloana de foc vă va cuceri iremediabil. Seducător şi electrizant vă va purta într-un impresionant periplu, ce debutează puţin înainte de domnia reginei Elisabeta I a Angliei si se continuă până după moartea acesteia, într-o perioadă de tulburătoare transformări istorice. Conspirațiile și planurile de înlăturare a reginei Elisabeta duc la apariţia primului serviciu secret al țării, iar tânărul monarh, înconjurat de spioni şi de o mână de agenți secreți curajoși, scrie istoria într-un stil propriu. Cea mai mare contragreutate a romanului constă în realizarea atent documentată şi neaşteptat de expresivă a unui portret detaliat al Evului Mediu târziu.

Sursa foto aici

Recomandare inspirată de Editura Rao

Related Posts

Leave a Reply