Cultural Noutăți

Biblioteca Națională a Republicii Moldova dă startul Programului Național LecturaCentral

Începând cu 1 septembrie 2019, Biblioteca Națională a Republicii Moldova în colaborare cu Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” anunţă deschiderea ediţiei a II-a a Programului Național LecturaCentral.

Programul Național LecturaCentral se desfăşoară anual, pe parcursul lunii septembrie și are scopul să centreze contribuțiile bibliotecilor, comunităților pentru optimizarea interesului față de carte, promovarea lecturii și dezvoltarea culturii lecturii. În acest scop sunt conjugate eforturile comune ale bibliotecilor cu cele ale instituțiilor de cercetare, de învățământ, ale editurilor, uniunilor de creație. Organizatorii îndeamnă să participați la întâlniri cu creatorii de carte (autori, editori, redactori, pictori), la lansări de carte, ședințe ale cluburilor pe interese, lecturi în aer liber, conferințe Skype, activități educaționale, centrate pe carte și lectură.

În cadrul programului se va lansa şi Campania „Schimbă lumea donând o carte”. Alte detalii despre program pot fi urmărite pe pagina evenimentului. 

Deschiderea ediţiei a II-a a Programului Național LecturaCentral va avea loc la 31 august 2019, ora 12.00, în cadrul festivității de lansare a Expoziţiei-eveniment „Patria, Neamul şi Graiul” la Biblioteca Națională a Republicii Moldova.

Related Posts

Leave a Reply