Cărți premiate Noutăți Viață de scriitor

Poetul Emilian Galaicu-Păun premiatul Festivalului Național „George Bacovia”

Poetul Emilian Galaicu-Păun a fost distins zilele acestea cu Premiul pentru poezie al Festivalului Național „George Bacovia” din Bacău, România, ediția 2019, informează MOLDPRES.

Ceremonia de decernare a premiilor a avut la Teatrul Municipal Bacovia din Bacău. Potrivit organizatorilor, nominalizați pentru Premiul Cartea de poezie au fost Romulus Bucur -„Odeletă societății de consum”, Nicolae Coande -„Memoria unui mort este memoria mea”, Emilian Galaicu-Păun -„A(II)Rh+eu & Apa.3D”, Florin Iaru -,, Jos realitatea! “, Mihai Ignat – „Frigul”, Ion Tudor Iovian – „și omul n-a mai scos niciun cuvânt”, Nora Iuga – „Alături cu drum”, Vasile Leac – „Monoideal”, Dan Sociu – „Uau”.

Emilian Galaicu-Păun a luat Premiul Bacovia pentru Cartea de poezie pentru volumul ”A(II)Rh+eu (Poem) & Apa.3D ” (Poemelnic), apărut la Editura „Cartier” în colecția Rotonda. În posesia Premiului Național Bacovia a intrat Ileana Mălăncioiu. Alexandru Cistelecan a luat premiul pentru critica poeziei, Ioana Vintilă – premiul pentru debut, iar Matei Vișniec-premiul special APB.

Bac-Fest 2019 este un festival organizat de Biblioteca Județeană „C. Sturdza” din Bacău, cu finanțare de la Consiliul Județean Bacău și cu sprijinul a numeroși parteneri.

Emilian Galaicu-Păun s-a născut la 22 iunie 1964 în satul Unchiteşti, comuna Cuhureştii de Sus, raionul Floreşti, într-o familie de intelectuali. A absolvit Facultatea de Litere a Universităţii de Stat din Chişinău (1986) şi doctoratul la Institutul de Literatură „M. Gorki” din Moscova (1989). Membru al Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova (1990) şi din România (1998). Membru al PEN Clubului. Este redactor pentru Basarabia al revistei „Vatra” din Târgu-Mureş, redactor-şef al Editurii „Cartier”, autor-prezentator al emisiunii „Carte la pachet” de la Radio Europa Liberă. Este Cavaler al Ordinului de Onoare (Republica Moldova, 2012) și al Ordinului „Meritul Cultural” în grad de Ofiţer (România, 2014).

Related Posts

Leave a Reply