Cultural Internațional Noutăți

Autorii români Ioana Baetica Morpurgo şi Gabriela Adameşteanu participă la ediţia 2019 a Târgului Internațional de Carte de la Leipzig

Autorii români Ioana Baetica Morpurgo şi Gabriela Adameşteanu vor participa la ediţia 2019 a Târgului Internaţional de Carte de la Leipzig, organizat în perioada 21 – 24 martie, anunţă Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale (MCIN). 

„Autorii români – Ioana Baetica Morpurgo şi Gabriela Adameşteanu – vor participa la evenimente organizate de Reţeaua Traduki, în care România este membru cu drepturi depline începând din luna aprilie a anului 2015”, informează MCIN, citat de Agerpres.

Participarea din acest an la Târgul de la Carte de la Leipzig se înscrie în calendarul de acţiuni ulterioare programului de ţară invitată de onoare la ediţia din anul 2018. Potrivit sursei citate, ediţia din acest an a târgului are o semnificaţie aparte pentru literatura română, doi traducători de origine română fiind nominalizaţi la Premiul Târgului de Carte de la Leipzig pentru Traducere.

Aceşti sunt Eva Ruth Wemme, pentru traducerea romanului „Dimineaţă pierdută” de Gabriela Adameşteanu (apărut în limba germană la Die Andere Bibliothek, în anul 2018), respectiv Georg Aescht, pentru traducerea romanului „Pădurea spânzuraţilor” de Liviu Rebreanu (apărut în limba germană la editura Zsonlay, în anul 2018).

Acest fapt a fost marcat printr-o grafică specială la standul României, acesta fiind situat în Hala 4, poziţia E301, pe o suprafaţă de 100 mp.

La evenimentele organizate de MCIN se vor dezbate teme precum: romanul contemporan, poezia, critica literară, importanţa traducerii, promovarea literaturii române în spaţiul de limbă germană, literatura pentru copii şi tineret, migraţia şi drepturile omului în literatură, mai informează ministerul.

România a fost ţara invitată de onoare la ediţia de anul trecut a Târgul Internaţional de Carte de la Leipzig (15-18 martie 2018), MCIN şi partenerii săi pregătind peste 60 de evenimente.

Related Posts

Leave a Reply