Cărți premiate Lansări de carte Noutăți

Chișinău-Timișoara. Lansare de carte: Veronica BALAJ. Cotidiene Pariziene, 2020

Cenaclul Literar „Magia cuvântului”, moderat de profesoara și scriitoarea Victoria Fonari, a invitat-o la o discuție pe scriitoarea din Timișoara Veronica BALAJ, în cadrul lansării cărții „Cotiditiene pariziene” (Iași: Junimea, 2020), care a fost recent apreciată cu premiul de excelență REGAL LITERAR.

Moderatoarea Victoria FONARI, doctor conferențiar, a specificat: „Poeziile din cartea „Cotidiene pariziene” scrisă de Veronica Balaj adună acea bonomă gălăgie din cafenele, priviri din muzee, negustori din cele mai vechi timpuri care bat din lumile parale în lumea noastră a unui timp cu frontiere oprite. Ferestrele denotă că lumina aparține omului care scrie, iar Veronica Balaj o dezvăluie în detrimentul fricii ce dăinuie în fața invizibilului, și în detrimentul sirenelor ce traversează străzile. Printre numele proprii autoarea (Saint-Laurent, Porte de Solei, La Rochelle, Cœur de Paris, T. Gautier, O. de Balzac) menține vectorul – vânătoarea poemelor în marele parc de atracții turistice „Comedia umană” cu amprentele Bestiei în florăria a Géraldine”. Invitați: Scriitorul Daniel LUCA a prezentat secvențe din cronici cu privire la cărțile Veronicăi Balaj. Prof. Rodica POP a realizat o selecție de poezii, invitându-ne la o lectură artistică. Alina RUSU, jurnalist, Radio Chișinău a intervievat-o pe Veronica Balaj, jurnalista de la radio Timișoara.

Evenimentul a fost susținut de www.eucitesc.md. La eveniment au mai participat Mihaela CVASNIUC, Patricia COTLĂU, Diana LEAHU, Aliona SAHARNEAN și scriitorul Nicolae BĂLȚESCU.

Related Posts