Divers Internațional Noutăți

Ucraina: HBO dat în judecată pentru seria „Cernobîl”

În Ucraina canalul american HBO a fost dat în judecată de soția unui pompier decedat la Centrala de la Cernobâl, pentru folosirea ilegală a numelui soțului său în mini seria dedicată catastrofei, transmite rfi.ro, cu referire la zaxid.net.

Ludmila Ignatenko, soția lui Vasyl Ignatenko, pompier decedat în timp ce participa la operațiunile de Centrala de la Cernobîl imediat după explozia catastrofală din 1986, a dat în judecată canalul american HBO pentru folosirea ilegală a numelui soțului său în seria „Cernobîl”.

„Potrivit legilor din Ucraina, este nevoie de obținerea unei autorizații pentru utilizarea numelui unei persoane reale într-o producție cinematografică. Clienta mea a cerut despăgubiri morale încă de acum un an, dar compania americană a reacționat abia în 21 aprilie anul acesta”, spune avocatul femeii.

„Chernobyl” este o miniserie în cinci episoade care redă pas cu pas etapele producerii imensei catastrofe din aprilie 1986. Scenariul aparține lui Craig Mazin iar realizatorul este Johan Renck. Miniseria a fost lansată în mai 2019.

Imagine: captura hbogo.ro.

Related Posts