Lansări de carte Noutăți

Lansarea online a traducerii manualului UNESCO „Jurnalism, fake news & dezinformare”. Manualul UNESCO este una dintre cele mai cunoscute publicații, la nivel global, pentru combaterea dezinformării

Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării (FJSC) a Universității din București Universitatea din București, în parteneriat media cu PressHub, traducerea în limba română a manualului UNESCO Jurnalism, fake news & dezinformare, pentru educația de media și învățământul jurnalistic.

Invitatul special al evenimentului FJSC care va începe, vineri, 14 mai, la ora 14:00, este ES Doamna Simona Miculescu, ambasador extraordinar și plenipotențiar al României la Delegația Permanentă a României pe lângă Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură. 

La traducerea publicației au contribuit 50 de studenți FJSC, șapte cadre didactice ale FJSC, precum și doi profesori de la Universitatea „Ovidius” din Constanța, pentru evaluarea calității științifice a traducerii.

UNESCO a cerut sprijinul voluntar al comunității academice din întreaga lume pentru traducerea acestui manual, ca răspuns la valul imens de informație greșită și dezinformare strategică în perioada crizei sanitare. Lansarea manualului Jurnalism, fake news & dezinformare poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, în crossposting  cu pagina de Facebook a platformei PressHub.

Persoanele interesate de lansarea manualului UNESCO pot consulta mai multe informații suplimentare despre traducere pe pagina evenimentului

Manualul este acum disponibil gratuit, în 24 de limbi, inclusiv limba română, pe site-ul UNESCO.

Manualul UNESCO este una dintre cele mai cunoscute publicații, la nivel global, pentru combaterea dezinformării, deoarece cuprinde explicații clare și precise ale diverselor concepte folosite în discuția în jurul fenomenului informării greșite și exerciții pentru jurnaliști și studenții la jurnalism, despre verificarea informațiilor.

UNESCO

Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură are ca scop construirea unui climat de pace la nivel global prin cooperare internațională în educație, știință și cultură. Manualul Jurnalism, fake news & dezinformare face parte din Programul Internațional pentru Dezvoltarea Comunicării, al UNESCO. 

Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București

FJSC este prima facultate de jurnalism înființată după 1989, fiind recunoscută pe plan național și internațional, drept un spațiu al formării profesionale, pentru domeniul științe ale comunicării, la cele mai înalte standarde. Universitatea din București este prima universitate din țară, din punctul de vedere al formării și al cercetării la nivel academic, așa cum indică exercițiile de clasificare instituțională ale Ministerului Educației. 

PressHub

Inițiat de Freedom House RomâniaPressHub.ro este o platformă de exprimare liberă a ziariștilor din presa centrală și locală, ziariști care aleg să se pună în serviciul public, promovând excelența în jurnalism. Membrii rețelei pot fi găsiți aici.

Sursa: unibuc.ro

Related Posts