Cultural Noutăți

S-a lansat revista „Timpul”, ediția din Republica Moldova

La Chișinău, în incinta Digital Park, a avut loc lansarea revistei „Timpul”, ediția din Republica Moldova. La acest eveniment cultural au participat invitați de rang înalt: diplomați, profesori universitari, scriitori, artiști, jurnaliști, oameni ai culturii și ai literelor din Republica Moldova și România, transmite printr-un comunicat usm.md

La această manifestare Universitatea de Stat din Moldova a fost reprezentată de un grup mai larg, constituit din profesori și studenți, în frunte cu rectorul dr., conf. univ. Igor Șarov. În alocuțiunea sa, rectorul Igor Șarov și-a exprimat recunoștința Guvernului României pentru susținerea constantă a numeroaselor proiecte culturale. De asemenea, a felicitat echipa „Timpul Chișinău” pentru ediția lansată, exprimându-și încrederea în viabilitatea proiectului.

Revista este parte dintr-un proiect mai larg: „Timpul – Portal de Cultură”, care constituie o platformă de socializare culturală, creată pentru tinerii români de pretutindeni, având drept obiectiv impulsionarea tinerei generații la scriere și lectură, încurajând libertatea de exprimare, spiritul critic.

La proiectul dat a aderat și Facultatea de Litere a Universității de Stat din Moldova. În prezent, sunt în faza de organizare, constituind colegiul de redacție al revistei „Timpul Litere USM” alături de mai mulţi studenţi ai facultăţii.

Studenții vor scrie despre evenimentele culturale la care vor participa, vor face recenzii la cărțile noi apărute, pe care le vor citi; vor publica versuri ale colegilor lor, vor ține rubrici de cronică de teatru, film etc. E un proiect ambițios, dar care revendică maximă responsabilitate. E un act de curaj și de mare răspundere să scrii sub auspiciile „Timpului” la care au colaborat Mihai Eminescu, Ioan Slavici, Ion Luca Caragiale, însă ne vom strădui să corespundem, să facem față acestei provocări.

Sursa foto: www.usm.md

Related Posts