Cultural Istorie Noutăți

Biblioteca Națională a Republicii Moldova a inaugurat expoziția de documente și publicații cu genericul „Nicolae IORGA – „sămănătorul” de adevăr istoric”

Biblioteca Națională a Republicii Moldova a inaugurat expoziția de documente și publicații cu genericul „Nicolae IORGA – „sămănătorul” de adevăr istoric”, prilejuită aniversării de 150 de ani de la nașterea istoricului, scriitorului, academicianului, omului politic Nicolae Iorga, una din figurile cele mai importante ale științei și culturii românești dintotdeauna.

Expoziția propune o incursiune în istorie prin expunerea operei istoricului, volume, sinteze, monografii, ziare și reviste („Neamul românesc”, „Convorbiri literare”), semnate de „cel mai mare istoric și savant al României din toate timpurile”. Expoziția cuprinde circa 300 de titluri integrate în 6 compartimente, care oglindesc activitatea istorică, activitatea literară, rolul lui Nicolae Iorga în dezvoltarea culturii românești, cercetări istorice și opera despre Basarabia.

Expoziția va fi deschisă pentru vizitatori până la 20 august 2021, în spațiul expozițional, etajul I, blocul central, (str. 31 August 1989, nr. 78 „A”).

P. www.comenzi.md, magazinul tău online

Related Posts