Noutăți

Gala Laureaților Premiilor Naționale GALEX, cea mai importantă manifestare în lumea bibliotecară

Biblioteca Națională a Republicii Moldova, în colaborare cu Liga Bibliotecarilor din Republica Moldova „Alexe Rău”, organizează, tradiţional, de Ziua Mondială a Cărții și a Drepturilor de Autor, precum şi de Ziua Bibliotecarului, Gala Laureaților Premiilor Naționale GALEX – manifestare importantă în lumea bibliotecară.

Evenimentul are drept obiectiv promovarea și stimularea activității bibliotecarilor și a persoanelor fizice și juridice, care prin acțiunile lor, susțin dezvoltarea bibliotecii ca structură infodocumentară de importanță strategică, fiind cel mai important serviciu civil de stocare și difuzare a informației dintr-o comunitate și în numele comunității.

Aceste premii sunt decernate anual în următoarele nominalizări: Cel mai bun om politic susţinător al bibliotecilor, Cel mai bun fondator de bibliotecă, Cel mai bun scriitor promotor al cărţii şi lecturii, Cel mai generos mecena al bibliotecilor, Cel mai bun promotor şi susţinător al bibliotecilor, cărţii şi lecturii în mass-media, Cel mai bun prieten filantrop al Bibliotecii Naționale, Cel mai bun susţinător al politicilor şi programelor de valorificare a moştenirii culturale, Cel mai bun bibliotecar din Biblioteca Naţională, Cel mai bun bibliotecar din bibliotecile publice, Cel mai bun proiect biblioteconomic, Cea mai bună lucrare (publicaţie) în biblioteconomie, Cel mai reușit proiect de promovare a imaginii bibliotecii.

Evenimentul va avea loc, luni, 23 aprilie 2018, ora 12:00, în incinta Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, Chișinău, str. 31 august 1989 78 A,

Pagina evenimentului o găsiți aici

Related Posts

Leave a Reply