Divers Noutăți

Proiect foto-documentar la Chișinău. „Marea Unire. De la victoria în Primul Război Mondial la Încoronarea Suveranilor României Mari”

Muzeul Național Cotroceni, în colaborare cu Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” de la Chișinău, au organizat la Muzeul Național de Istorie a Moldovei, vernisajul expoziției „Marea Unire. De la victoria în Primul Război Mondial la Încoronarea Suveranilor României Mari”, un proiect foto-documentar care se înscrie în seria manifestărilor culturale pe care Muzeul Național Cotroceni le-a dedicat Centenarului Marii Uniri.

Expoziția va fi deschisă publicului în holul de la parter al Muzeului Național de Istorie a Moldovei în perioada 23 martie – 14 aprilie 2018.

După Braşov, Iaşi şi Galaţi, Muzeul Naţional Cotroceni îşi propune să itinereze această expoziţie şi în afara ţării. În mod simbolic, periplul internaţional al expoziţiei „Marea Unire. De la victoria în Primul Război Mondial la Încoronarea Suveranilor României Mari” debutează la Chişinău, în contextul celebrării a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

Prin intermediul acestei expoziții, Muzeul Naţional Cotroceni evidențiază rolul Familiei Regale a României în desăvârșirea unității naționale a statului român.

Pe lângă fotografii care îi înfățișează pe Regele Ferdinand și Regina Maria pe frontul Marelui Război, publicul va putea vedea și imagini inedite, din patrimoniul Muzeului Național Cotroceni, surprinse la întoarcerea suveranilor în București, în perioada tratativelor de pace sau la ceremonia de încoronarea de la Alba Iulia din 1922.

Related Posts

Leave a Reply