Noutăți

România. Absolvenții claselor I, a V-a și a XII-a ar putea primi de la stat câte 50 de euro pentru cărţi

Un grup de parlamentari români a depus un proiect de lege care prevede ca elevii care au absolvit primul an de studiu al fiecărui ciclu şcolar să primească un ajutor financiar în valoare de 50 de euro pentru a-şi cumpăra cărţi, potrivit a1.ro

Iniţiatorii proiectului legislativ vor acordarea unui ajutor financiar elevilor absolvenţi ai primului an de studiu de la începutul fiecărui ciclu şcolar, pentru achiziţionarea de cărţi şi cărţi în format electronic. “Suma reprezintă echivalentul în lei a 50 de euro. Elevii beneficiari ai ajutorului financiar vor primi de la unităţile de învăţământ unde studiază documentele necesare în vederea valorificării acestui ajutor şi vor face dovada achizi’ionării de cărţi şi cărţi în format electronic. Proiectul de lege mai prevede că sumele necesare acordării ajutorului financiar se asigură de la bugetul de stat, prin Minsterul Educaţiei şi Cercetării”, spun iniţiatorii.

Parlamentarul precizează că „propunerea face parte dintr-un pachet legislativ format din şapte proiecte, pachet legislativ reunit sub denumirea de Pactul pentru Carte, România fiind în momentul de faţă ţara cu cea mai mică producţie/vânzare de carte din UE, 100 de milioane de euro anual”

Sursa foto: pixabay

Related Posts

Leave a Reply