Internațional Noutăți

Prestigiosul premiu Pulitzer acordat pentru dezvăluirile din scandalul aflat la originea mișcării #metoo

Prestigiosul premiu Pulitzer a fost acordat ziariştilor de la cotidienele New York Times şi New Yorker pentru felul în care au acoperit scandalul Weinstein.

La categoria «jurnalism de serviciu public», cel mai prestigios premiul american al meseriei, a revenit ziariştilor de la New York Times şi New Yorker pentru felul în care au dezvăluit şi apoi acoperit afacerea Harvey Weistein, potrivit rfi.ro

Au primit Pulitzer-ul : Jodi Kantor şi Megan Twohey de la New York Times şi Ronan Farrow, fiul cuplului Mia Farrow-Woody Allen – de la New Yorker. In articolele lor respective, apărute în octombrie anul trecut, ei l-au descris pe producătorul şi magnatul cinemaului, Harvey Weinstein, patronul studiourilor Miramax, ca pe un prădător sexual care profită de poziţia şi puterea sa pentru a-şi impune fantasmele. Dezvăluirile au avut efectul unei bombe şi nu doar în mediul cinematografiei, fiind la originea mişcării #metoo.

Premiul Pulitzer – premiul pentru jurnalism american, creat în anul 1904 de jurnalistul american de origine maghiară Joseph Pulitzer. El este acordat anual pentru merite deosebite pentru reportaje, fotografii, romane și înregistrări muzicale. Premiatului i se acordă și suma de 10.000 $ americani.

Semn al hegemoniei lor asupra presei americane, New York Times şi Washington Post au primit de asemenea premiul Pulitzer la categoria «jurnalism naţional». Este pentru a patra oară la rând că Washington Post primeşte prestigioasa recompensă.

Sursa foto aici

Related Posts

Leave a Reply