Internațional Noutăți

Olga Tokarczuk, primul scriitor polonez recompensat cu Man Booker International Prize

Olga Tokarczuk a devenit primul scriitor polonez recompensat cu Man Booker International Prize, una dintre cele mai prestigioase distincţii literare din Marea Britanie, care i-a fost decernată pentru romanul “Flights”, potrivit bbc.com, citat de mediafax.ro

Potrivit unui comunicat al comitetului care decernează premiul Man Booker International, “Flights” este “un roman conceput din fragmente a căror acţiune are loc din secolul al 17-lea până în prezent, legate între ele prin temele călătoriei şi anatomiei umane. Într-unul dintre aceste fragmente, specialistul în anatomie olandez Philip Verheyen descoperă tendonul lui Ahile în timp ce îşi disecă propriul picior amputat”.

Absolventă a facultăţii de psihologie din cadrul Universităţii din Varşovia, Olga Tokarczuk este o scriitoare celebră în ţara sa.

A lansat opt romane şi două colecţii de povestiri, a tradus opere literare din limbile poloneză, spaniolă şi ucraineană în engleză.

Man Booker International Prize, unul dintre cele mai prestigioase premii literare din lume, este acordat celui mai bun roman publicat în ultimul an în Marea Britanie, Irlanda şi în statele Commonwealth. Premiul a fost creat în 2005, separat de Man Booker Prize, care este decernat anual unei opere literare britanice.

Sursa foto: mediafax.ro

Related Posts

Leave a Reply