Divers Noutăți

Bookfest 2018 – la final; Cărţi de Paraschivescu, Harari, Bilic şi Cioroianu – în topurile vânzărilor

Salonul Internaţional de Carte Bookfest s-a încheiat duminică la Romexpo, reprezentanţii editurilor caracterizând ediţia 2018 drept una mai bună decât cea de anul trecut, acest lucru reflectându-se în vânzări, transmite Agerpres.

* La Humanitas, în top 10 s-au situat în ordine: “Două mături stau de vorbă. Scene româneşti” de Radu Paraschivescu; “Ei mă consideră făcători de minuni. Viaţa lui Arsenie Boca” de Tatiana Niculescu; “Cum am trecut prin comunism. Primul sfert de veac” de Lucian Boia; “Un om care scrie. Jurnal, 2011-2017” de Mircea Cărtărescu; “România în 100 de ani. Bilanţul unui veac de istorie” de Oliver Jens Schmitt; “Nebiruita flacără a vieţii. Amintiri, 1867-1952” de Ana Kretzulescu-Lahovary; “Creierul. Povestea noastră” de David Eagleman; “Iubeşte şi fii iubit(ă). (Aproape) totul despre relaţia de cuplu” de Domnica Petrovai; “Bărbatul care aduce fericirea” de Cătălin Dorian Florescu şi “Cartea Filocaliilor. Cele mai frumoase pagini”, ediţia pr. prof. dr. Dumitru Staniloae.

La Humanitas Fiction, topul este următorul: “Zuleiha deschide ochii” de Guzel Iahina, “Omul care vedea dincolo de chipuri” de Eric-Emmanuel Schmitt, “Şi deodată cineva bate la uşă” de Etgar Keret, “Pădurea întunecată” de Nicole Krauss, “Lincoln între vieţi” de George Saunders; “Dincolo de iarnă” de Isabel Allende; “Băiatul cel nou. Othello de William Shakespeare reimaginat” de Tracy Chevalier; “Viaţă de vânzare” de Yukio Mishima; “Wabi-Sabi” de Francesc Miralles, “Lebedele de pe Fifth Avenue” de Melanie Benjamin.

* La Polirom, pe primul loc, în Top 5 s-a situat “Sapiens. Scurta istorie a omenirii” de Yuval Noah Harari, urmată, pe locul al doilea, de “Homo Deus. Scurta istorie a viitorului”, aparţinând aceluiaşi autor, pe locul trei – “Istoria omenirii” de G.M. Roberts, pe locul patru – “Labirintul spiritelor” de Carlos Ruiz Zafon şi pe locul cinci “Uciderea Comandorului. Volumul I” de Haruki Murakami.

* La Litera, într-un Top 5 al preferinţelor cititorilor prezenţi la Bookfest 2018, pe primul loc se situează “Ordinea de zi” de Eric Vuillard, traducere din limba franceză de Mona Apa, Premiul Goncourt 2017, apărut în colecţia Clasici Contemporani Litera, urmat de: 2.”Drumul spre casă”, de Yaa Gyasi; 3. “Testamentul lui Abraham” de Igor Bergler; Cartea Anului; 4. “Omul suspendat” de Saul Bellow, 5. “Marea Istorie Ilustrată a României şi a Republicii Moldova”, volum coordonat de Ioan-Aurel Pop şi Ioan Bolovanţ

Citește despre topurile vânzărilor la alte edituri în continuare aici

sursa foto: aici

Related Posts

Leave a Reply