Noutăți

20 de adolescenți din 12 raioane ale țării vor susţine un concert la Sala cu Orgă alături de Moldovan National Youth Orchestra

Un cor format din 20 de adolescenți din 12 raioane ale țării, reprezentanți ai diferitelor grupuri etnice si sociale, care nu au avut până acum posibilitatea să studieze muzica, va susține sâmbătă, 21 iulie, la ora 19.00, un concert la Sala cu Orgă alături de Moldovan National Youth Orchestra, reprezentată de tineri muzicieni din Moldova, România, Ucraina, Rusia, Kazahstan și Germania, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, participarea la viața culturală și artistică, în condiții de egalitate, este un drept al fiecărui copil. Copiii cu necesități speciale se bucură de același drept de a-și face vocea auzită, iar copiii aparținând unei minorități entice nu pot fi private de dreptul la viața culturală proprie. Proiectul ”La La Play Voices” este primul proiect de incluziune muzicală.

Concertul este organizat de Asociația Muzical-Corală în parteneriat cu UNICEF, Ministerul Educației Culturii și Cercetării, East European Foundation, Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare, Institutul Cultural Român ”Mihai Eminescu” la Chișinău și alte instituții. Proiectul de incluziune muzicală ”La La Play Voices” este implementat în cadrul Programului de Granturi 2018 pentru organizațiile de tineret.

Related Posts

Leave a Reply