Cultural Noutăți

Tim Holland vine la Chişinău. Pasionaţii de cultura germană pot participa la o lectură publică şi atelier de scriere „Lirică speculativă”

Biblioteca Municipală „B. P. Hasdeu” este gazda unui eveniment deosebit pentru pasionaţii de limba şi cultura germană. Tim Holland vine la Chişinău, va citi din proiectul său “Futur drei”, care urmează să fie publicat în 2019. Tot în această perioadă, 26-28 octombrie, Tim Holland va susţine un atelier de scriere „ Lirică speculativă”.

Tim Holland, născut în 1987, oraşul Tübingen, trăieşte la Berlin. După calificarea sa profesională ca librar, a studiat la Institutul German de Literatură din Leipzig. Textele sale au fost publicate în reviste (BELLAtriste, Edit, Greif, Kolik, Poet, STILL) şi antologii (Jahrbuch der Lyrik, Lyrik von Jetzt 3 şi Lyrik im Anthropozän). Tim citeşte, scrie, traduce, este redactor şi moderator, conduce ateliere de scriere creativă şi editează texte – online & offline. În primăvara anului 2016 a apărut volumul său de debut “vom wuchern” la editura Gutleut, Frankfurt, premiată de către Literaturhaus Berlin ca fiind una dintre “Cărţile de poezie ale anului 2016”. În 2017 a fondat împreună cu Tristan Marquardt editura hochroth, München. Momentan, lucrează la un epos science fiction în versuri.

Eveniment organizat de Centrul Cultural German AKZENTE cu susţinerea Institutului Goethe din România în parteneriat cu Biblioteca Municipală “B. P. Haşdeu”.

Related Posts

Leave a Reply