Cultural Internațional Noutăți

Meșteri populari din Republica Moldova participă la Târgul Creatorilor Populari din România

Meșterii populari din Republica Moldova își vor da întâlnire, în perioada 15 – 18 august, în Muzeul din Dumbrava Sibiului. Aici se va desfășura cea de-a XXXVI-a ediție a Târgului Creatorilor Populari din România, eveniment cunoscut și sub denumirea de “Târgul de Sfânta Maria” și care are loc încă din anul 1983, transmite sibiu100.ro

“Târgul Creatorilor Populari reprezintă o carte de vizită pe care Muzeul ASTRA o lasă atât în rândul vizitatorilor, cât și în rândul meșterilor populari care vin și revin an de an aici. Atelierele interactive, produsele, poveștile autentice făurite aici, în inima satului românesc, reconfirmă Muzeul ca fiind un pol al culturii. Ne-am luat angajamentul să menținem acest loc pe o linie constructivă, prin proiecte sustenabile. Iată că prin astfel de proiecte descoperim și redescoperim Muzeul ca spațiu prielnic dezvoltării unei interacțiuni exponențiale între propovăduitorii și beneficiarii actului cultural”, spune Ciprian Ştefan, managerul general al Muzeului ASTRA. Pe toată durata Târgului, vor avea loc în Muzeu și workshopuri de dansuri organizate de Ansamblul „Haiducii” din raionul Rezina, Republica Moldova.
Potrivit organizatorilor, în program se regăsesc și ateliere de teatru interactiv, ale Hocus Pocus Trulala din Sibiu, dar și spectacole de dansuri și de muzică populară, ce vor avea loc la Târgul de Țară în Muzeul în aer liber.

Related Posts

Leave a Reply