Cartea pentru copii Lansări de carte Noutăți

A fost lansată antologia „101 basme românești, scrise de copii”

La Biblioteca Municipală „B. P. Hasdeu” din capitală a fost lansată antologia „101 basme românești, scrise de copii”. Evenimentul a fost organizat de instituția gazdă în parteneriat cu Biblioteca Metropolitană București, cu participarea directorului acesteia, Ramona Mezei, în prezența tinerilor autori și a părinților copiilor, informează moldpres.md

Directorul instituției gazdă, Mariana Harjevschi a menționat că proiectul „101 basme românești, scrise de copii”, a fost inițiat de Biblioteca Metropolitană București, la care a aderat și Biblioteca Municipală „B. P. Hasdeu” cu ateliere de creație, ce au avut loc în șapte filiale ale sale.

„În cadrul antrenamentelor de scriere creativă, copiii și-au dezvoltat capacitățile de a compune, și-au perfectat stilul scrierii, imaginația, contribuind astfel la stimularea gândirii flexibile, la descoperirea talentului de a improviza și a-și aranja în ordine ideile. Prin organizarea atelierelor s-a lucrat la crearea basmelor, dar și la ilustrarea creativă, copiii fiind îndrumați și coordonați de scriitori. Proiectul i-a făcut pe copii să fie mai aproape de bibliotecă, de carte. Acesta ne-a demonstrat că biblioteca poate să crească copii inteligenți și talentați”, a subliniat directorul instituției.

La rândul său, directorul Bibliotecii Metropolitane București, Ramona Mezei, a afirmat că proiectul s-a desfășurat pe parcursul lunilor iulie-septembrie curent, timp în care copiii au învățat cum se scrie o poveste, cum se creează texte și ilustrații, cum să se exprime liber și corect, beneficiind de suportul lecturilor tematice și de încurajarea bibliotecarilor. „Aș vrea să vă mulțumesc încă o dată tuturor, și vreau să vă spun că ați creionat atât de bine personaje minunate, noi și năstrușnice, încât am uitat ce vârstă aveți”, a spus Ramone Mezei, adresându-se tinerilor autori.

Printre tinerii autori ai acestei cărți sunt mai mulți copii din Chișinău: Adelina Cepoi, Daniel Tușinschi, Radu și Mădălina-Maria Revencu, Emilia Cibotaru, Tudor Dumbrăveanu, Mihail Pilchin ș.a., care au fost ghidați de scriitorii Dumitru Crudu, Victoria Fonari, Vitalie Răileanu, Lidia Grosu ș.a.

Related Posts

Leave a Reply