Cultural Noutăți

Află ce se va citi anul acesta în programul de lectură „Chișinăul citește”

Biblioteca municipală „B. P. Hasdeu” în parteneriat cu Direcția Cultură a municipiului Chișinău a lansat miercuri, de Ziua Internațională a cititului împreună, ediția a XVII-a a Programului de lectură „Chișinăul citește”, prin care își propune constituirea și fortificarea unei comunități de cititori activi și fideli, relatează MOLDPRES.

Directorul general al bibliotecii, Mariana Harjevschi a menționat că, de fiecare dată, instituția vine și cu un element nou pentru acest program. ”Vom continua alături de întâlniri, discuții, dezbateri, și cu acele ringuri, întrebări-răspunsuri vizavi de cărțile incluse în program, elementul nou, precum ar fi crearea unor filmulețe de către utilizatori”, a subliniat sursa citată.

Potrivit directorului bibliotecii, cărțile propuse spre lectură se adresează tradițional celor trei categorii de cititori: copii -„ Zimbrișor-Cornișor de pe muntele Dor” de Viorica Covalschi; adolescenți – „Un strigăt pe Nistru” (roman), de Gheorghe Budeanu și adulți – „Ziua de naștere a lui Mihai Mihailovici” (roman) de Dumitru Crudu.

Pe parcursul anului se vor desfășura întâlniri cu scriitorii, lecturi publice, prezentări de carte, discuții-dezbateri, iar participanții se vor bucura și de sesiuni de fotografii și autografe. O noutate a acestui program va fi Concursul de Booktrailere, cu sloganul „Cărțile creează (in)dependență”. Încheierea programului a ediției din acest an se va desfășura în luna noiembrie printr-un eveniment festiv numit Campionii lecturii, cu participarea celor mai activi cititori.

Related Posts

Leave a Reply