Internațional Noutăți

„Cuiburile de cărţi“, mini-biblioteci amplasate în parcuri

De la începutul acestei săptămâni, în municipiul Botoşani au fost deschise mini-biblioteci în aer liber. Mai precis este vorba de nişte căsuţe din lemn, amplasate în parcuri şi în care au fost depozitate cărţi. Orice persoană poate citi gratuit cărţile aflate în cutiile numite „cuiburi de cărţi“. Iniţiativa a fost luată de Consiliul Local pentru a populariza lectura în rândul populaţiei, potrivit adevarul.ro

Reprezentanţii administraţiei locale vor să transforme cititul într-un obicei, mai ales în rândul tinerilor. Peste 150 de adolescenţi au donat cărţi şi au citit în aer liber, ore întregi. La flash-mob a participat şi primarul Botoşaniului, Cătălin Flutur, acesta citind alături de tineri.

Amintim că în Chișinău a fost lansat un asemenea proiect încă din 2014. Iniţiativa aparţinea unui grup de tineri. Ei spun că atunci când cărţile vor deveni accesibile direct din stradă, acestea vor fi mai aproape de cititori. Căsuţele în care sunt depozitate cărţile au fost confecţionate din lemn şi sticlă de către elevii Şcolii profesionale Nr. 4 din Chişinău.

Bibliotecile în aer liber se bucură de popularitate în SUA şi alte peste 20 de ţări europene.

Related Posts

Leave a Reply