Lansări de carte

Lansarea volumului Cioburi de oglindă, de Valentin Dulce, la Librăria din Centru

La Librăria din Centru (bd. Ștefan cel Mare, nr.126) din Chișinău, va avea loc lansarea volumului Cioburi de oglindă, de Valentin Dulce, ilustrații de Vasile Botnaru, apărut la Editura Cartier.

Alături de autor vor vorbi:
Vasile Botnaru,
Vladimir Afanasiev,
Valentina Ursu,
Nicolae Jelescu,
Viorel Buliga

Moderator: Em.Galaicu-Păun

„Dacă ar exista o Antologie al celor ce pleacă dintre noi și din neam, atunci poezia Durere de Valentin Dulce ar trebui sa fie printre primele.”
(Valeriu Gaju)

„Dorul de colind, după mine, e o oglindă a unei evadări din Maturitate în Copilărie, e o SPOVADA a unui suflet durut, înstrăinat și ostenit de rodul colindelor de altă dată.”
(Vladimir Afanasiev)

Valentin DULCE s-a născut la 10 octombrie 1957 în Cornești, raionul Ungheni. În anul 1979 a absolvit Facultatea de Jurnalistică a Universității de Stat din Moldova. Activitatea profesională și-a început-o în calitate de redactor la Compania Tele-Radio Moldova. Pe parcursul anilor (între 1987 și 1992) a activat în cadrul mai multor publicații, între care ziarele „Tinerimea Moldovei”, „Curierul de seară” și Agenția de Știri Moldova-press. În anii 1998-2000 a deținut funcția de secretar II și prim-secretar, Șef al Centrului Cultură și Presă de la Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă. Din luna octombrie 2000, după acordarea statutului de „azilant politic”, s-a stabilit cu traiul la New-York, SUA. Este autor al mai multor texte pentru cântecele semnate de compozitorul Ian Raiburg și interpretate de Ion Suruceanu, Olga Ciolacu, Anastasia Lazariuc, Fuego ș.a. În toamna anului 2014, la Chișinău a fost editat primul său CD cu titlul Asta-i viața noastră…

Detalii pe www.cartier.md
Sau pe twitter la https://twitter.com/EdituraCartier
și pe facebook la https://www.facebook.com/librariilecartier

Librăria online shop.cartier.md/

Related Posts

Leave a Reply